Moduler er, som nævnt introen, elementer med specielt indhold.
For eksempel er menuen på hjemmesiden et modul der viser en repræsentation af menuen i administrationen. Modulet genererer indhold ud fra menuens indhold, og skabelonen bestemmer udseendet på dette.
Hvis hjemmesiden har en billederotation, er denne også indsat som et modul.

I nedenstående eksempel tages udgangspunkt i en menu på hjemmesiden:
       Modul on main menu

Heri er der flere felter du kan skrive i.
Titel kan vise en overskrift over modulet. Denne er unødvendig for menuen, og er lige under sat til at skjule denne.
Position bestemmer hvorpå skabelonen modulet skal sidde. Disse er foruddefinerede, og kan hedde ”left”, ”right”, ”footer” etc. Dette er meget forskelligt ud fra designet af hjemmesiden. Du kan ved at klikke knappen ”Vælg position” ved siden af se en liste over allerede brugte positioner.
Status bestemmer om moduler vises eller ej med henholdsvis Publiceret/Ikke publiceret
Adgang bestemmer om modulet skal vises for alle, eller for besøgende der er logget ind på hjemmesiden. Denne er kun nødvendig hvis hjemmesiden kører med en form for brugerstyring
Rækkefølge
bestemmer rækkefølgen af moduler. Denne har kun effekt hvis der er flere moduler i samme position. I så fald kan de være du vil have det ene modul ved siden af det andet. Så er det rækkefølgen der skal ændres

Start/Afslut publicering bestemmer et tidsinterval modulet skal vises i. Denne står pr. standard på 0000, dvs. at den ikke er automatisk

Grundlæggende indstillinger i højre side er specifik for modulets type. Eksemplet ovenfor er Joomla’s indbyggede menu-modul, som har forholdsvis få valgmuligheder.

Menutildeling nederst bestemmer hvilke menuelementer der skal vise det pågældende modul.
Modultilladelser bestemmer hvordan de nedenstående flueben skal tolkes (læg mærke til fanen pr. menu):
                             På alle sider viser modulet på alle menuelementer
                             Ingen sider skjuler modulet på alle menuelementer
                             På alle de valgte sider viser modulet på de menuelementer der er flueben ud for.