På din side er der mindst en menu, hvor brugeren kan navigere rundt i sidens indhold. Disse menuer håndteres også i administrationen. Tryk på “Menuer” til venstre i administrationens hovedmenu, under struktur, som vist på billedet her. Du vil herefter blive præsenteret for en oversigt over systemets menuer, som kunne se ud som herunder:

joomla Main menu (menus)

Tryk på den menu du vil arbejde med, f.eks. ”Main Menu” som ovenfor. Du vil nu se en oversigt over alle menuelementerne for denne menu, som f.eks. udsnittet herunder:

Menu menuelements

Tilføj nyt menuelement

For at tilføje et nyt menuelement, trykkes på ”Ny” i værktøjslinjen. Du vil nu få flere indtastningsmuligheder:
        Menus new menuelement

Menutyper

Først skal du vælge hvilken type menuelementet skal være. Tryk på ”Vælg” ud for ”Menutype”. Et nyt vindue vil nu åbnes, hvor du kan vælge hvilken menutype du ønsker:

Menu types

Det kan se uoverskueligt ud, men det er kun et fåtal af mulighederne der er relevante:

Artikler: Enkelt artikel: Den mest benyttede menutype. Når brugere trykker på dit menuelement, får de vist en enkelt artikel, som du senere angiver – se nedenfor.

Artikler: Kategoriblog: Viser en forhåndsvisning af alle artikler i en bestemt kategori.

Artikler: Kategoriliste: Viser en liste over alle artikler i en bestemt kategori.

System link: Ekstern URL: Kan dirigere den besøgende hen på en helt anden side.

Artikler: Enkelt artikel

Efter klik på ”Enkelt artikel” ændres ”Menuer: Nyt menuelement”-siden du stod på til at ligne følgende:
      Menu (single article)
Det er ikke nødvendigt at tage stilling til samtlige input-felter på denne side.
Menutype viser hvilken menutype der er valgt for nuværende menuelement
Vælg artikel åbner en liste over de artikler der er blevet oprettet, og her kan man vælge den artikel som du ønsker linket at skal gå til
Menutitel
bestemmer hvad menuelementet skal hedde

Alias udfylder sig selv alt efter hvad du skriver i Menutitel. Hvis Menutitlen er ændret efter at have været gemt, sletter du bare hvad der står i Alias, og en ny bliver genereret ud fra Menutitlen
Overordnet element bestemmer om menuelementet skal indsættes bag alle de nuværende, eller om den skal høre ind under en eksisterende, og derved blive et undermenuelement.
Mål vindue bestemmer om menuelementets indhold skal åbnes i et nyt vindue. Dette er kun anbefalelsesværdigt hvis menuelementet åbner en anden hjemmeside via menuelementtypen Ekstern URL
Sprog er kun nødvendigt hvis du kører flere sprog på din hjemmeside
Skabelonstil er nødvendig hvis der skal være et ændret udseende for menuelementets indhold. Dette vil kun virke hvis der er installeret flere skabeloner

Efter den ønskede tekst er blevet skrevet, tryk da Gem & luk. Menuelementet vises nu på hjemmesiden.

Systemlink: Ekstern URL

Hvis vi med et menuelement vil åbne en anden hjemmeside, kan vi drage nytte af Ekstern URL-menuelementet:
        Menu external URL

Menuelementet ligner til forveksling Enkelt Artikel-menuelementet. Dette felt er dog anderledes:

Link: Her skriver du hvilken hjemmeside der skal åbnes, for eksempel ”http://www.webitall.dk/kontakt”
Klik Gem & luk, og menuelementet er nu oprettet.

Menuelementers rækkefølge

Det kan være nødvendigt at ændre rækkefølgen af menuelementerne af æstetiske årsager. Det kan være du vil have menuelementet ”Kontakt” til sidst i menuen.
For at kunne ændre rækkefølgen, skal du på siden med Menuelementer klikke på ”de 2 blå pile”, hvis de 3 prikker udfor hver punkt er lysegrå. Herefter kan du ændre rækkefølgen ved holde museknappen nede på de sorte prikker mens du trækker dem til den ønskede plads.
Rækkefølgen er gemt når du slipper musen igen.
        Menu order